Politika zasebnosti

SPLOŠNO O OBDELAVI PODATKOV

Upravljavec osebnih podatkov je družba FRAKTAL Trgovsko in storitveno podjetje d.o.o. Ljubljana, Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana.

Z odpiranjem in uporabo spletne strani, se med vašo napravo in strežnikom izmenjujejo različne informacije in podatki, med katerimi lahko gre tudi za osebne podatke po Splošni uredbi EU o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679, v nadaljevanju Splošna uredba) in vsakokrat veljavnega slovenskega zakona o varstvu osebnih podatkov. V nadaljevanju vam predstavljamo izmenjavo podatkov in natančno definiramo uporabo, interes in razloge.

Spletna stran je dosegljiva na HTTPS varnem protokolu, ki zagotavlja šifrirano povezavo in izmenjavo podatkov, prav tako so naši strežniki posodobljeni na najnovejše različice, kar povečuje stopnjo varnosti.

 

OSEBNI PODATKI IN OBDELAVA

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot določenega ali določljivega posameznika. Upravljavec, skladno z nameni, ki so opredeljeni v nadaljevanju politike zasebnosti, zbira naslednje osebne podatke:

 • Osnovni podatki o stranki, ki se zbirajo v primeru oddaje naročila v spletni trgovini (ime, priimek, naslov, e-poštni naslov in telefonska številka) in dodatno v primeru registracije stranke kot uporabnika v spletni trgovini (uporabniško ime, e-poštni naslov in geslo za dostop)
 • Podatki o uporabnikovih nakupih, izdanih računih, vsebini reklamacij ali druge korespondence v zvezi z nakupi
 • IP naslov naprave
 • Datum in čas dostopa, vključno s časovnim pasom
 • URL naslov spletne strani in napotitveni URL (kanal in kampanja – način pridobitve obiskovalca oziroma vir, preko katerega je obiskovalec prišel na spletno stran)
 • Čas zadrževanja na spletni strani, število in URL-ji obiskanih strani ter skupni čas obiska
 • Vrsta brskalnika, ki ga uporabljate in uporabljen operacijski sistem

Upravljalec ne zbira in ne obdeluje vaših osebnih podatkov, razen kadar mu vi omogočite ali v to privolite ali za to obstaja zakonska podlaga in ima upravljalec za obdelavo zakonit interes.

 

OBDELAVA PODATKOV NA PODLAGI ZAKONA ALI POGODBENEGA ODNOSA

NAKUP V SPLETNI TRGOVINI

Kadar nam podatke posredujete za namen sklenitve in izvajanja pogodbe z upravljavcem (v primeru nakupa v spletni trgovini), morate zagotoviti določene osebne podatke za namene sklepanja pogodbe. Postopek oddaje naročila je opisan v splošnih pogojih spletne trgovine. Obdelava naročila v spletni trgovini ni mogoča brez posredovanja določenih osebnih podatkov.

Če se boste pred oddajo naročila registrirali v spletni trgovini in s tem ustvarili uporabniški račun, bodo vaši podatki nadalje hranjeni na podlagi vaše privolitve (člen 6/1/a) Splošne uredbe), za namen izvedbe naročila pa se obdelajo na podlagi člena 6/1/b Splošne uredbe. Če boste naročilo oddali kot gost, je pravna podlaga za obdelavo podatkov člen 6/1/b Splošne uredbe. Kadar nam obdelavo podatkov nalaga zakonodaja (npr. v primeru obvezne hrambe računovodske dokumentacije, ali če smo pozvani na predložitev dokumentacije s sodno odločbo), bomo vaše podatke obdelovali na podlagi člena 6/1/c) Splošne uredbe.

Ob obdelavi naročila vaše podatke prenesemo v računovodski program, ki je registriran v EU in izkazuje ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe skladne s Splošno uredbo za varno obdelavo vaših osebnih podatkov.

Vaše osebne podatke posredujemo dostavni službi, ki ima sedež v EU in izkazuje ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe skladne s Splošno uredbo za varno obdelavo vaših osebnih podatkov.

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV NA PODLAGI PRIVOLITVE

Upravljavec lahko obdeluje in zbira vaše osebne podatke, če za to podate privolitev, za namene preverjanja in zagotovitve, da dostopate in uporabljate vaš uporabniški račun, ki ste ga ustvarili z registracijo na spletni strani, ter za pošiljanje promocijskih sporočil in drugih vsebin preko elektronske pošte, kadar za to ni druge zakonske podlage in ste za to podali izrecno privolitev. Prav tako lahko upravljavec obdeluje in zbira vaše osebne podatke za druge namene, vendar samo v primeru, da ste o teh namenih bili natančno obveščeni in ste podali tudi izrecno privolitev.

PRILAGOJENO KOMUNICIRANJE Z OBSTOJEČIMI IN POTENCIALNIMI KUPCI

Prilagojeno komuniciranje (preko e-pošte, obvestil v brskalniku ali družbenih omrežij) uporabljamo za predstavitev ustrezne ponudbe, pošiljanje popustov in drugih vsebin, ki bi vam lahko bile zanimive na podlagi vaših preteklih interakcij z našo spletno stranjo. Za opravljanje tovrstnega komuniciranja uporabljamo vaše demografske podatke (spol, starost in lokacija), zgodovino nakupov (kupljeni izdelki, število nakupov), odzive in oglede izdelkov (odprtje sporočil, kliki na povezave) ter obravnavanje obnašanja in klikanje po spletni strani, ki lahko sproži pošiljanje prilagojenih sporočil. Več o tem lahko preberete v naši Politiki piškotkov.

 

V kolikor ne želite obdelave podatkov oziroma želite izbris ali prekinitev obdelave, nam lahko to sporočite preko elektronske pošte na shop@fraktal.si.

 

HRAMBA OSEBNIH PODATKOV

Upravljalec hrani vaše podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za uresničitev namena, za katerega so bili osebni podatki zbrani in obdelovani. V kolikor poseben zakon predpisuje hranjenje podatkov za določeno obdobje, potem upravljalec obdeluje te podatke v skladu s tem zakonom.

V kolikor ste naročilo oddali, dokončali in blago tudi prevzeli, potem podatke o naročilu hranimo na strežniku 2 leti od prevzema naročila iz vaše strani. Za namen uveljavljanja ali obrambe pred pravnimi zahtevki bomo informacije v zvezi z naročili hranili do preteka 5. koledarskega leta, šteto od leta, v katerem je prišlo do izpolnitve naročila. V kolikor podate zahtevo za izbris vaših podatkov iz naših podatkovnih baz, lahko podatke izbrišemo že prej, razen podatkov na računu, ki jih v skladu z zakonodajo ni dovoljeno izbrisati in jih mora upravljavec hraniti 10 let.

Podatki v analitičnih orodjih (Google Analytics) se izbrišejo po preteku 14 mesecev.

 

POGODBENA OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Z uporabo spletne strani ste seznanjeni, da lahko upravljavec vaše osebne podatke zaupa tudi drugim pogodbenim obdelovalcem, ki lahko podatke obdelujejo izključno v imenu upravljalca ter v mejah upravljalečevega pooblastila. V podjetju sodelujemo z naslednjimi pogodbenimi obdelovalci:

 • platforma Shopify, ki omogoča delovanje spletne trgovine,
 • Računovodski servis,
 • Ponudnik pošiljanja elektronskih sporočil (Mailchimp),
 • Ponudnik rešitev za spletno oglaševanje (Meta, Google),
 • Dostavna služba DPD, kurirska in paketna distribucija, d.o.o.
 • Ponudnik izvedbe spletnih plačil (Stripe)

 

Nekateri od zgoraj navedenih pogodbenikov se nahajajo izven Evropskega gospodarskega prostora, zato se bodo vaši podatki lahko posredovali v Združene države Amerike in Kanado. Za Kanado je Evropska komisija že izdala sklep o ustreznosti, kar pomeni, da ta država zagotavlja ustrezno raven varstva podatkov. Za primer morebitnega prenosa podatkov v ZDA, se je obdelovalec osebnih podatkov, h kateremu bodo preneseni podatki, zavezal k standardnim določilom o varstvu podatkov Evropske komisije. O tem, kako so varovani vaši podatki pri prenosu v ZDA se lahko seznanite na sledečih povezavah:

Shopify: https://www.shopify.com/legal/privacy

Mailchimp: https://mailchimp.com/en-gb/legal/data-processing-addendum/

https://mailchimp.com/about/security/

Stripe: https://stripe.com/en-gb-si/legal/dpa

Meta: https://www.facebook.com/privacy/policy/

Google: https://policies.google.com/privacy?hl=en-US

 

 

VAŠE PRAVICE

V skladu s 15., 16., 17., 18., 20. in 21. členom Splošne uredbe, imate pravico do dostopa do informacij o vaših osebnih podatkih, ki so shranjeni pri nas, pravico do popravka in dopolnitve podatkov, pravico do izbrisa podatkov, pravico do omejitve obdelave podatkov, pravico do ugovora in pravico do prenosljivosti podatkov. Kadarkoli lahko v celoti ali delno prekličete že podano privolitev.

Zahtevo za uveljavljanje svojih pravic ali preklic privolitve lahko podate preko elektronske pošte na naslov shop@fraktal.si ali pisno na naslov FRAKTAL Trgovsko in storitveno podjetje d.o.o. Ljubljana, Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana.

Za več informacij o obdelavi podatkov in dodatna vprašanja se na nas lahko obrnete preko prej navedene elektronske pošte ali s pisno zahtevo na prej omenjen naslov podjetja.

Posameznik ima pravico vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu RS, Dunajska cesta 22, Ljubljana, 01 230 97 30, gp.ip(at)ip-rs.si

 

Datum zadnje spremembe politike zasebnosti: 00.00.0000