Dr. Pavlović

Originalna Pavlovićeva mast-mazilo

Dr. Pavlović

Originalna Pavlovićeva mast

Izvirno Pavlovićevo mazilo je nastalo po drugi svetovni vojni iz potrebe po izdatni negi in zaščiti občutljive otroške kože. Pediater Dr. Živorad Pavlović, je približno dve leti eksperimentiral v državni lekarni na Zvezdari (Beograd), z različnimi snovmi, preden je leta 1947 končno iznašel pravo formulo. Ustanovljeno je bilo podjetje “Laboratorija dr. Pavlović”, ki zdaj zaposluje 13 strokovnjakov in proizvaja 1.580.000 enot originalnega Pavlovićevega mazila.  

“Pridobili smo si zaupanje strank, predvsem staršev in vseh drugih, ki so ga nekoč oboževali in znova je postal nepogrešljiv proizvod vsake družine. Kakovost, tradicija in zaupanje so nekatere besede, ki so tesno povezane z originalnim mazilom Pavlovič. ”- dr. Vojislav Pavlović

 

 Originalna Pavlovićeva Mast

se uporablja za vsakodnevno nego in zaščito otroške kože, z namenom preprečevanja stikov z dražilnim urinom, blatom in znojem. Sestavine mazila so zaščitna sredstva za kožo (vazelin), snovi z adstrigentnim in vpojnim delovanjem (cinkov oksid in smukec), okluzivi in ​​snovi, ki dajejo olje (vazelin, lanolin, tekoči parafin), ki s svojim hidratacijskim učinkom preprečujejo tesne stike med urinom, znojem in sestavinami iztrebkov.  Poleg tega mastne snovi v formuli pripravka, s svojim okluzivnim učinkom omogočajo zaščito in obnovo premalo razvite kožne pregrade (pri dojenčkih – v konstitucijski fazi). Na ta način ti okluzivi zmanjšujejo TEWL (transepidermalno izgubo vode) s kože, tj. upočasnijo sušenje kože in tako posredno vlažijo kožo od znotraj. Aktivna sestavina bisabolol, ima na občutljivo otroško kožo protivnetno, pomirjujoče in blago antiseptično delovanje.  Poleg nege občutljive otroške kože, Pavlovićevo mazilo uporabljajo tudi starejši, saj lajša neprijetnosti zaradi suhe kože po telesu in obrazu, preprečuje nastanek izpuščajev in strij ter blaži otekline, opekline in preležanine.

sl_SI