Oljka

Oljka je ena najbolj priljubljenih zdravilnih rastlin, ki se uporablja pri negi telesa. Olivno olje uvrščamo med najstarejša olja na svetu. Skoraj nemogoče si je predstavljati kuhanje brez njega. Ni le izvrstnega okusa, ampak vsebuje tudi veliko pomembnih hranilnih snovi. Oljčno olje je sestavljeno iz skoraj 80% mono nenasičenih maščobnih kislin in je bogato z naravnim vitaminom E. Ta posebna sestava ščiti srce in ožilje ter znižuje raven holesterola. Poleg tega pozitivno vpliva na presnovo maščob in zmanjšuje tveganje za nastanek sladkorne bolezni.

Oljčno olje je prav tako idealno za uporabo pri negi izjemno suhe kože. Njegove mononasičene maščobne kisline so zelo podobne lipidom v naši koži. To pomeni, da jih koža zlahka absorbira. Prodirajo še v globlje plasti kože, kjer vežejo vlago. Hieronymus Bock je v svojem herbariju leta 1577 opisal, kako dobro uveljavljena in vsestranska je oljka, njeni plodovi in olje. Priporočal je, da si okrepite zdravje tako,  da olje vtrete v kožo. 

 Alkmene v svojih izdelkih uporablja tudi eterično olje zdravilne rastline oljke. Napredne formule vsebujejo organsko oljčno olje in druge kakovostne sestavine.

sl_SI