Neroli

Eterično olje iz cvetov grenke pomaranče je eno najluksuznejših olj na Zemlji. Za pridelavo enega litra nerolija je potrebno približno eno tono pomarančnih cvetov. Princesa iz Nerole ni mogla dobiti dovolj opojnega vonja olja. Olje zdaj nosi ime italijanskega mesteca, v katerem je živela princesa. Legenda pravi, da je namočila trakove in celo svoje nepremične v neroliju. Zaradi tega je postala trendseterka, saj je celotno italijansko plemstvo hitro začelo uporabljati čudovit vonj olja grenke pomaranče.

Neroli je zaradi svoje vsestranskosti omenjen v številnih zeliščarskih knjigah. Njegov vonj ni samo prijeten in opojni, ampak pozitivno vpliva tudi na različne tegobe. Na primer, lahko dvigne vaše razpoloženje in lahko pomaga pri depresiji. Poleg tega je poživljajoče,  deluje kot afrodiziak in ima sproščujoč učinek. Pri negi kože je olje grenke pomaranče vsestransko uporabno in se uporablja v najrazličnejših izdelkih za nego kože. 

Pri alkmene® v svojih izdelkih uporabljamo tudi neroli za optimalno nego kože. Naše sodobne formule vsebujejo organsko olje grenke pomaranče in druge kakovostne sestavine.

Alkmene v svojih izdelkih uporablja tudi bistveno esenco te zdravilne rastline za optimalno nego kože. Napredne formule vsebujejo izvleček organske maline in druge visoko kakovostne sestavine.

sl_SI