Divji Kostanj

Divji kostanj izvira iz goratih predelov v Grčiji, Albaniji in Makedoniji. Celo Otomanci so vedeli za moč tega drevesa in njegovih plodov. Med Osmanskimi vojnami, so turški možje v hrano izčrpanih živali dodajali kostanj, da so jim dali moč. Ker so se Osmani med svojimi pohodi gibali po Evropi, so širili semena divjega kostanja po številnih državah na poti.

Latinsko ime za “divji kostanj” je sestavljeno iz grškega “hippo” za konja in “castanum” za kostanj. Za razliko od sladkega kostanja divji kostanj ni primeren za prehrano ljudi. Vendar pa ima številne druge uporabne lastnosti.

Divji kostanj deluje kot pomoč pri zmanjšanju vnetja in oteklin, pospeševanju presnove in pospeševanje cirkulacije. Pozitivno vpliva na venske bolezni in krčne žile, pa tudi na občutek težkih nog. Zaradi svojih lastnosti,  za krepitev žil,  že stoletja uporabljajo tudi za zdravljenje revmatičnih obolenj.

Alkmene v svojih izdelkih uporablja tudi ekološki divji kostanj,  za optimalno nego kože. Napredne formule vsebujejo izvlečke te zdravilne rastline in druge kakovostne sestavine.

sl_SI