Aloe Vera

Ime te znane zdravilne rastline izvira iz arabščine. Izraz “aloeh” v bistvu pomeni sijoče in grenko. Že po njegovem videzu je razvidno, da gre za rastlino kaktusa.

Rastlina aloe vere večinoma raste v vročih, suhih predelih sveta in je znana po tem, da lahko skladišči velike količine vode. Domneva se, da izvira iz Arabskega polotoka. Dandanes rastejo povsod, kjer je podnebje primerno za puščavsko rastlino. Sem spadajo Indija, Mehika in Sredozemlje. Aloe vera že dolgo velja za zdravilno rastlino po vsem svetu. V starodavnem Egiptu so jo celo poimenovali za rastlino nesmrtnosti, saj naj bi sok spodbujal zdravje in lepoto.

V zeliščni medicini se uporablja sok aloe vere, pa tudi njen osvežujoč gel. Naravni gel znotraj vodnih listov se uporablja predvsem v izdelkih za nego kože. Izjemno suha koža lahko na primer koristi, saj ima osvežujoč gel vlažilne lastnosti. Poleg tega lahko blaži draženje, zavira vnetja in pomiri opekline in sončne opekline. Rečeno je, da krepi imunski sistem in podpira obrambo telesa.

Alkmene uporablja tudi esenco te zdravilne rastline v svojih izdelkih. Napredne formule vsebujejo organsko aloe vero in druge kakovostne sestavine.

sl_SI